Kyckling med citron och dill

Eftersom den här tar lite tid brukar jag laga till 2-3 kycklingar på en gång.
  • 3 hela kycklingar
  • 6 citroner
  • dill (1-2 krukor färsk eller fryst)
  • ca 6 dl grädde
  • 4 hönsbuljongtärningar
  • svartpeppar
  • soja
Skär 3 citroner i klyftor, stoppa in citronklyftor och dill (färsk eller fryst) i varje kyckling, smörj in kycklingarna med lite olja och ungstek i 175 g i ca 1,5 h, använd gärna stekpåse.
Låt kycklingarna svalna, ta bort allt kött och från benen. Bryt i lagom stora bitar och lägg i en gryta. Pressa över saften från de andra citronerna och värm upp, häll sedan på grädde (är citronsaften kall skär det sig), smaka av med soja, svartpeppar, buljongtärning/flytande buljongfond och mer dill.
Låt det bara puttra i några minuter och smaka av. Kokar det för länge faller köttet i bitar.
Servera med vitt ris och sallad!