Torskrygg med hummersås

Grejen med den här rätten är såsen, så vi börjar med den.
  • 1 liten gul lök finhackad
  • 2 msk smör
  • 5 dl vitt torrt vin (funkar med torrt matlagningsvin)
  • 2 lagerblad några nypor finmalen svartpeppar
  • 3 kryddpepparkorn
  • 5 dl grädde
  • 1/5 flaska hummerbuljong
  • 1/5 tsk socker
Fräs den finhackade löken i smöret, när det är mjukt häll på vinet och lägg i lagerbladen. Låt det koka ned (reducera) tills det är halva mängden kvar. Häll på grädden och hummerfonden, men ta det lite lätt med den och smaka av under tiden. Ta i svartpeppar och socker och låt såsen koka ned tils den har lagom konsistens. Det tar ungefär totalt 30 min att få såsen klar. Smaka av, ev lite salt, lite citronsaft, peppar.
 
Torsken; Lägg på lite svart peppar och laga fisken i 180 grader i ca 10 min (kolla innan du tar ut den att den är helt vit och inte glansig. Salta efteråt. Servera med kokta ärtor/grönsaker, kokt eller klyftpotatis (finns recept på bloggen) och så såsen så klart!
Lätt att laga och det smakar jättegott!
 
Tips; Det går jättebra att förbereda såsen en dag innan du ska äta, och gör du mycket så funkar det väldigt bra att frysa in.