Torskrygg med hummersås
Grejen med den här rätten är såsen, så vi börjar med den.
- 1 liten gul lök finhackad
- 2 msk smör
- 5 dl vitt torrt vin (funkar med torrt matlagningsvin)
- 2 lagerblad några nypor finmalen svartpeppar
- 3 kryddpepparkorn
- 5 dl grädde
- 1/5 flaska hummerbuljong
- 1/5 tsk socker
Torsken; Lägg på lite svart peppar och laga fisken i 180 grader i ca 10 min (kolla innan du tar ut den att den är helt vit och inte glansig. Salta efteråt. Servera med kokta ärtor/grönsaker, kokt eller klyftpotatis (finns recept på bloggen) och så såsen så klart!
Lätt att laga och det smakar jättegott!
Tips; Det går jättebra att förbereda såsen en dag innan du ska äta, och gör du mycket så funkar det väldigt bra att frysa in.