Kycklinggryta med curry
- 500 g kycklingfilé,
- 2 lök, paprika eller frysta wokgrönsaker, 7
- 1 vitlöksklyfta,
- Smaksätt med 1/2 chilli, paprikapulver, curry Ostronsås, Sweetchilli sås, Fiskolja, Limesaft, Vinäger, Olja, flytande buljong eller mörk buljongtärning,
- 1 konserv Cocosmjölk.
- Man kan även ta i curry och limeblad
- Det här är asiatisk smak, tänk sött-surt, starkt-krämigt så du får balans i smakerna.
1. Strimla kycklingen Rör ihop 1 msk vinäger eller citronsaft + 3 msk olja + 3 msk curry lägg i den strimlade kycklingen, låt det stå medans du gör det andra. 2. Strimla lök, Hacka chilli och vitlök, Skär paprikan i bitar, Koka ris 3. Häll olja 1/2 dl i en gryta/stekpanna, lägg i vitlök, chilli och lök när det är kallt och sätt på spisen. Fräs och låt bli mjuk på mellanhög värme. 4. Häll på 1 msk paprikapulver rör runt, häll i kycklingen med curryn. Rör ihop och häll på en burk med cocosmjölk. Låt koka i 20-30 min. Smaka av med sweet chilli sås, ostronsås, flytande buljong, limesaft, fiskolja beroende på vad du har hemma.
Ta i paprikan eller frysta wokgrönsaker.
Servera med ris och jordnötter eller cashew och banan.
Koka ris. Ta 5 dl jasmin eller basmatiris. Skölj i svalt vatten 3 ggr tills vattnet inte är grumligt. Koka upp 5 dl vatten och häll på riset. Ta i 1/5 tsk salt och lite olja. När det kokat upp sätt på låg värme och låt det svälla. Rör efter 10 min se om du behöver mer vatten. Låt det stå tills det är lagom tort och mjukt.